Сергей Станишев разговаря на едно ниво и от една позиция с началниците на Бойко Борисов. Ако Борисов е отишъл на фотосесия в Брюксел, за да го потупат по рамото, Станишев ще участва във вземането на важни решения на ниво ЕС.

По този начин острието на левицата Мая Манолова коментира пред bTV обратът в политическата кариера на „червения” лидер. След месеци обещания, че няма да ходи в Европейския парламент, Сергей Станишев изненадващо реши да загърби България.

„Факт е, че Сергей Станишев е един от четиримата души, които ще изработват платформата на новата голяма коалиция, която ще управлява ЕС”, заяви Мая Манолова. Според нея това е „уникален шанс” и участието на председателя в този процес е „не просто негово право, а негово задължение”.

„Това е най-високата позиция, която някой българин изобщо е заемал”, подчерта Манолова.

Тя влезе в задочен спор с журналистите Илиана Беновска и Соня Колтуклиева. Според двете БСП е обречена да бъде партия със затихващи функции заради заминаването „по този пораженчески начин” на Сергей Станишев. Колтуклиева изрази мнение, че сегашният председател на БСП е станал неудобен за ДПС и корпоративните кръгове около тях.

Мая Манолова заяви, че близките до ГЕРБ журналисти са влезли в предизборна кампания и „БСП няма нужда от оплаквачки”, защото стояла сериозно и твърдо през последните 120 години. Последва размяна на „любезности”, в която бяха намесени и дупнишките Братя Галеви, които са свързани с депутата от КБ в медийни публикации.