Програмата на втория кабинет „Борисов” прави впечатление с още едно нещо освен впечатляващия си обем, а именно с нейния характер – това е сборник от мечти. Това обяви в „Тази събота” депутатът от БСП Мая Манолова.

По думите ѝ за изброените на 160 страници мечти няма механизми за превръщането им в реалност. „Това са голи обещания, няма финансиране и механизми. Прилича на една голяма лъжа към българските граждани”, подчерта Манолова.

Тя изрази разочарованието си от програмата, като посочи, че дори в икономическата и социалната сфера или при плановете за финансиране „няма нито едно число”, което ѝ дава основание да говори така за представените планове.

„Това е един голям локум, в който хората не могат да видят своята мечта”, заяви Манолова и допълни, че няма причини да вярвам на кабинета „Борисов” от това, което вижда до момента.

За ситуацията в БСП левият депутат заяви, че кауза за нея и колегите ѝ е да имат най-привлекателната партия и изрази вярата си, че ще намерят посоката да я постигнат. „През времето в опозиция си прецизираме политиките”, посочи тя.

Манолова обясни, че в левицата в момента работят по проект за надграждане на БСП, който обаче не е свързан с промяна в лидерството и със сепаративни действия. „Той е с грижа за БСП”, подчерта тя и допълни, че е дошло време за надграждане в партията.

По думите ѝ социалистите от една страна ще детайлизират политики си и ще стягат партията, освен това ще имат активно поведение като опозиция в парламента. ТЯ подчерта, че няма амбиции за пост в ръководството на БСП.

Мая Манолова коментира, че няма обща история с Георги Първанов, защото докато е водел партията, тя все още е била част от местните структури. И добави, че не се чува с него. Според нея обаче БСП трябва да търси партньор преди изборите, ако иска силна лява местна власт.

Според нея хората, които искат социална местна власт, ще разберат съюз с АБВ, но ще бъдат взискателни към начина, по който ще бъде постигнат. Тепърва обаче предстоят разговори.

Гледайте целия разговор във видеото: