Мая Манолова за Харманли: Нужда от защита имат и хората вътре, и хората отвън
Омбудсманът посочи, че е притеснена от недостатъчно бързите мерки, които предприема Министерство на здравеопазването
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

„Нужда от защита имат и хората вътре, и хората отвън”, каза омбудсманът Мая Манолова по повод бунта в бежанския лагер в Харманли вчера. Тя поясни, че условията в центъра не са добри.

Омбудсманът посочи, че е притеснена от недостатъчно бързите мерки, които предприема Министерство на здравеопазването.

„Бяха констатирани случаи на краста, варицела. Притеснението ми е, че макар да е наложена ограничителна мярка или карантина, вътре недостатъчно бързо се предприемат необходимите мерки, за да бъдат сепарирани хората, които имат различни кожни заболявания”, смята Манолова.

Агенцията за бежанците: Няма да строим нови лагериКапацитетът на сегашните центрове е за общо 6000 души, има незаети около 900 места, заяви Патя Първанова

Според нея трябва процедурите по установяване на тези случаи трябва да се ускорят и да се инвестират средства в извеждането на мигрантите от центъра.

„Като омбудсман ще настоявам да се ускорят максимално процедури за извеждане на чужденците, които нямат право да пребивават в страната”, допълни Манолова. Тя поясни, че се взимат специални мерки за подсилване на охраната в Харманли с цел да се гарантира абсолютното спокойствие на гражданите.

Афганистанските бежанци в Харманли поискали „коридор” до СърбияКъм настоящия момент са задържани 240 чужденци, но предстоят още арести, обяви вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова
  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре