Социалистката Мая Манолова отправи персонална благодарност към зам.-председателя на ГЕРБ и неин редовен политически противник Цветан Цветанов в „Лице в лице” по bTV. Причината беше приетите промени в Закона за частните съдебни изпълнители, внесени от нея и група депутати от БСП, които бяха подкрепени от ГЕРБ след личната намеса на бившия вътрешен министър.

„След намесата на Цветан Цветанов, на когото благодаря персонално, депутатите от ГЕРБ се оказаха в смешна ситуация, след като се изказваха „против” по време на дебатите, в крайна сметка а гласуваха „за”, заяви Манолова, която благодари още на Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ.

Според промените в случаите, когато длъжникът сам плати задължението си изцяло или частично в срока на връчената му покана за доброволно изпълнение, пропорционалната такса върху платената сума да се събира в половин размер.

Манолова обясни, че сега най-много страдат хората, които дължат малки суми на монополни дружества: „Когато задължението отиде при частен съдебен изпълнител, нараства лавинообразно и от 200 лева сметката става 1000. Сега таксите няма да могат да надвишават размера на задължението”.

Днес социалистката бе дружно аплодирана в пленарна зала, след като промените бяха приети.

Иначе на партийно ниво Манолова отказа да коментира думите на Георги Първанов за двувластие в БСП и дипломатично коментира: „Наистина имаме двама лидери – председателят на БСП Михаил Миков и на ПЕС Сергей Станишев. И герб има двама лидери – Бойко Борисов и Жозеф Дол – на ЕНП. Това е нормално за партии, част от европейските политически семейства”.

В тази връзка Манолова изтъкна, че БСП има много лица и знакови фигури с авторитет, за които е важно да вървят в една посока с основна цел спечелване на местните избори в максимален брой общини.

Гледайте цялото интервю във видеото: