Лиляна Павлова спира санирането
Нямало как да се "гарантира приемственост на политиката", а разполагаемият финансов ресурс бил достигнат
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 5
    19
Саниране в Благоевград
Снимка: bTV

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова е уведомила кметове на общините в страната да преустановят сключването на нови договори по Националната програма за енергийна ефективност, съобщиха от МРРБ.

Причината: с процедурите по приемането на държавния бюджет за 2017 г., обстоятелството, че правителството е в оставка и не може да гарантира приемственост на политиката, както и поради достигането на разполагаемия към момента финансов ресурс от 1 млрд. лв. по програмата.

Заплахи преди балотажа: Гласувате "правилно" или санирането спираКметове и зам.-министър развиват тезата пред журналисти, предупредителни листовки се появиха в Смолян

Павлова предлага на местните власти от 22 ноември т.г. да спрат да подписват нови договори с външни изпълнители до осигуряването на допълнителен финансов ресурс. Финансирането за сключените досега договори е обезпечено и те ще продължат да бъдат изпълнявани, увериха от строителното ведомство.

Между двата тура на президентските избори един от заместниците на Павлова и няколко кметове от ГЕРБ направиха апокалиптични прогнози за това какво ще се случи, ако Цецка Цачева не бъде избрана за държавен глава. Основен сюжет беше, че санирането ще спре.

  • 5
    19
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре