Лиляна Павлова спира санирането
Нямало как да се "гарантира приемственост на политиката", а разполагаемият финансов ресурс бил достигнат
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 5
    19
Саниране в Благоевград
Снимка: bTV

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова е уведомила кметове на общините в страната да преустановят сключването на нови договори по Националната програма за енергийна ефективност, съобщиха от МРРБ.

Причината: с процедурите по приемането на държавния бюджет за 2017 г., обстоятелството, че правителството е в оставка и не може да гарантира приемственост на политиката, както и поради достигането на разполагаемия към момента финансов ресурс от 1 млрд. лв. по програмата.

Заплахи преди балотажа: Гласувате "правилно" или санирането спираКметове и зам.-министър развиват тезата пред журналисти, предупредителни листовки се появиха в Смолян

Павлова предлага на местните власти от 22 ноември т.г. да спрат да подписват нови договори с външни изпълнители до осигуряването на допълнителен финансов ресурс. Финансирането за сключените досега договори е обезпечено и те ще продължат да бъдат изпълнявани, увериха от строителното ведомство.

Между двата тура на президентските избори един от заместниците на Павлова и няколко кметове от ГЕРБ направиха апокалиптични прогнози за това какво ще се случи, ако Цецка Цачева не бъде избрана за държавен глава. Основен сюжет беше, че санирането ще спре.

Силата да бъдеш информиран, bTV Новините
  • 5
    19
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре