БСП вади темата „Белене", за да заглуши собствените си вътрешни проблеми и невъзможността да определи кандидат-президент. Това обявиха депутати от ГЕРБ във Варна след като от левицата поискаха мораториумът за Втора атомна да падне с извънредно решение на парламента.

„Ще посъветвам г-жа Нинова да не прави няколко неща. Първо, да не се опитва да разчита мислите на Борисов и Путин - много е малка. Второ, да не внася псевдопроекторешения и псевдоискания за работата на законодателния орган на Република България и трето, много спешно да вземе партията си в ръце да си издигне кандидат-президента, за да може и тя и цялото ляво да бъдат обединени”, заяви Десислава Атанасова.

Според Делян Добрев, столетницата е пред саморазпад. Ръководството й пък показвало непознаване на Конституцията, на Закона за енергетиката и на правилника на Народното събрание, според който извънредно заседание на парламента се свиква с подписи, а не с писмо до председателя.

„Ако наистина искаха да има сесия, щяха да си съберат необходимия брой подписи, 48... и такова заседание ще се свика автоматично”, отбеляза той.