Левицата застана зад Георги Стоилов, нямал фирми с брат си
Дарението от Илия Стоилов ще бъде върнато
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    5
Таско Ерменков
Снимка: БСП

Цялата Парламентарна група на "БСП за България" днес застана зад Георги Стоилов, обяви на брифинг в парламента депутатът от левицата Таско Ерменков.

Братът на русенския народен представител Георги Стоилов - Илия, беше арестуван в събота при специализирана полицейска операция по обвинение за участие в организирана престъпна група за изнудване.

Георги Стоилов и брат му нямат нито една обща фирма и преводи на пари един към друг, посочи Ерменков. Той отбеляза, че няма как Георги Стоилов да отговаря за действията на брат си.

Депутатът Георги Стоилов получи подкрепа от БСП, нямал нищо общо с брат сиСоциалистите отново обвиниха управляващите в роднински назначения, те пък видяха незаконно финансиране на предизборната кампания на БСП в Русе

Решихме, че онова дарение от 400 лева, което е направено от брата на Георги Стоилов, ще го върнем, съобщи Ерменков. Той уточни, че не са предрешили, че брат му е престъпник, а не искат да има никакви съмнения, че парите, които се даряват на БСП, са чисти.

В отговор от ГЕРБ отправиха няколко въпроса към левицата. Тома Биков отбеляза, че от БСП твърдят, че Георги Стоилов не е имал бизнес отношения с брат си. Ние питаме вярно ли е, че до 2013 г. Стоилов е бил съдружник със съпругата на брат му във фирма, която се е занимавала с внос и поправка на ротативки, каза депутатът от ГЕРБ.

От БСП твърдят, че Георги Стоилов не е фактор в БСП, и в този смисъл трябва да отговорят на въпроса защо тогава през 2013 г. е бил назначен за директор на Държавен фонд "Земеделие" в Русе, каза още Биков. От ГЕРБ попитаха и дали е вярно, че през 2016 г. е взривен автомобил, управляван от Георги Стоилов, собственост на брат му.

След като смятат, че няма нищо нередно в действията на г-н Стоилов защо тогава връщат дарението на брат му, попита Биков. По думите му, ако тези пари са чисти и всичко е наред, няма смисъл да ги връщат.

По-късно Георги Стоилов коментира, че има обвинения срещу брат му, не срещу него. "В такъв водевил с всякакви обвинения няма да влизам", добави той. Стоилов не отговори дали е бил съдружник със снаха си.

Колегата му Таско Ерменков коментира, че ГЕРБ вадят някакви истории от зората на събитията.  

  • 2
    5
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре