Депутатът Кристиан Вигенин и бившият народен представител Антон Кутев бяха изключени от Изпълнителното бюро на БСП по време на днешния пленум на левицата.

На този етап се знае, че на мястото на единия влиза бившият зам.-областен управител на Велико Търново Стефан Стефанов.

Кутев си тръгна от заседанието на „Позитано” 20 видимо ядосан и не пожела да коментира пред журналисти рокадата.

"Няма драма в промените. Смятам, че и занапред Кристиан Вигенин и Антон Кутев ще продължат да работят с опита и знанията си за резултатите на БСП", каза на пресконфенреция лидерът на Столетницата Михаил Миков.

Днешното заседание на Националния съвет на БСП е ключово преди местните избори и очакванията бяха да има сериозни трусове след седмици скандали в медиите.

"Няма проблем с другарския съд. Винаги съм бил откровен с моите другари", заяви по-рано днес зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев, който през последните седмици беше подложен на най-сериозни критики от свои съпартийци.

Очакваше се, че със заместник-председателското място в БСП ще се раздели и Драгомир Стойнев заради недоволството, че не се справял добре като министър на икономиката в кабинета Орешарски.

„Има редица случаи, в които отделни прояви станаха повод за дълги препирни в публичното пространство често верни, често обслужващи наши зложелатели, които искат БСП и да изглежда раздирана от противоречия”, заяви Михаил Миков.

Според Георги Кадиев обаче председателят даже е закъснял с това решение, защото би трябвало да сформира свой екип – Изпълнителното бюро било наследено от времената на Сергей Станишев.