С антикорупционния закон не съм допуснала компромис, от който да ми е неудобно. Ако бях направила компромис, бил той и исторически, нямаше да се чувствам добре. Сега вместо това парламентът допусна да има историческо петно. Това заяви вицепремиерът и лидер на Движение „България на гражданите” Меглена Кунева на откриването на Националния съвет на партията в Пловдив.

Кунева заяви, че е сигурна, че кандидатите за кметове на ДБГ са щели да минат теста на антикорупционния закон, ако той беше приет. Сигурна съм, че тези от вас, които влязат в местната власт, няма да се страхуват да покажат на светло имуществото си и че нямат конфликт на интереси, посочи тя.

Вицепремиерът беше категорична, че ДБГ не е се е отдалечила от лозунга, с който се яви самостоятелно на изборите през 2013г., а именно "Да на нормалността" и продължава да настоява за изграждането на нормални функциониращи институции в страната, в това число и на местно ниво.

Лидерът на ДБГ призова кандидатите за общински съветници от партията активно да използват преференциите. Тя обаче беше категорична, че те трябва да се използват, за да се налага мир, а не война в Реформаторския блок. Само така ще направим и ДБГ, и РБ по-силен, посочи тя.

Кунева отправи послание и към останалите партии в блока, като посочи, че структурите трябва да работят с пълни сили за успеха на кандидатите за кметове, независимо от коя партия са. Тя обаче подчерта, че ДБГ е основна водеща сила в РБ, без която блокът би бил много повече опит за носталгия по 1990те години и изтъкна ролята му за постигане на единна регистрация.

Каквито и търкания да имаме, ясно е, че можем да ги преодолеем и да печелим доверие. Силно представяне на местните избори на РБ ще помогне и на голямата политика, каза още Меглена Кунева. Изборите са мръсно време, но достойните хора се справят по-добре именно когато се отличават, каза още тя. Ще има удари под кръста, черен пиар, но ние никога не сме участвали и няма да участваме в такива практики, посочи лидерът на ДБГ.

  • Административният съд в София потвърди избора на Йорданка Фандъкова
  • Съдът обяви изборите в Пловдив за законни
  • Съдебната битка за Пловдив продължава
  • В добрички съд броят недействителните бюлетини от вота
  • В няколко града гледат дела за касиране на местния вот
  • Оставки в софийското БСП след местния вот
  • Съдът гледа делото за изборите в Благоевград
  • Битката за местната власт се мести в съда
  • Протестите срещу кмета на Семчиново продължават
  • БСП ще иска касиране на изборите в част от градовете