Лидерът на МВРО Красимир Каракачанов излезе с остра позиция по повод посещението на лидера на ДОСТ Лютви Местан при турския премиер Бинали Йълдъръм.

Срещата на Местан с турския премиер предхождаше посещението на премиера Бойко Борисов в Турция и неговата среща с Йълдъръм.

Според Каракачанов лидерът на ДОСТ прави опит да се превърне в траен посредник в отношенията на Турция и България. „Местан отиде да раболепничи пред османския режим в Анкара и да подчертава, че той е неговият проводник в България”, твърди лидерът на ВМРО.

Каракачанов напомня, че Местан години наред е определял себе си като либерал, а по-късно се оплака, че е настъпил „руска мина“ (когато беше отстранен от ДПС).

Всички като Местан трябва да знаят, че ще настъпят българска мина, ако продължават с откровеното прокарване на чужди интереси. Местан е на прага на маргинализацията и явно разчита на подкрепа от страна на изселнически организации в Турция”, коментира Каракачанов.

Той напомни, че Патриотичният фронт настоява да не се разкриват никакви избирателни секции в Турция за предстоящите президентски избори.