Почти сигурно Красимир Каракачанов (ВМРО) и Явор Нотев („Атака”) ще се кандидати за президент и вицепрезидент на коалиция между Патриотичния фронт (коалиция между ВМРО и НФСБ) и партия „Атака”. Кандидатурата им беше издигната вчера от комитет от интелектуалци и общественици, а днес беше подкрепена от лидерите на НФСБ и „Атака”.

НФСБ подкрепя кандидатура, издигната от Инициативен комитет, за Красимир Каракачанов и Явор Нотев като обща патриотична кандидатура за президент и вицепрезидент, заяви в кулоарите на парламента председателят на партията Валери Симеонов. Решението било взето късно снощи, обясни той.

Симеонов посочи, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще трябва да "преодолее своето его" и да отстъпи място, за да може Нотев да е кандидат за вицепрезидент. Другото условие според Симеонов е от ВМРО да не поискат и вицепрезидентския пост. Каракчанов пък благодари за подкрепата и обяви, че Нотев би бил добър партньор на "Дондуков" 2.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров също обяви подкрепата си за тази двойка. Той отчете номинацията като успех по пътя към окрупняване на патриотичния вот за бъдещи парламентарни избори.

Воюващите доскоро Патриотичен фронт (ВМРО и НФСБ) и „Атака” изненадващо заговориха за коалиция между двете формации на предстоящите президентски избори. В началото на юли лидерът на „Атака” Волен Сидеров лично занесе писмена покана на патриотите за обща кандидатура на президентския вот. Готови сме да седнем на масата за преговори с всички български партии, изключение правят единствено ДПС и ДОСТ, отговори на поканата председателят на НФСБ Валери Симеонов.