Футболът е отражение на състоянието на държавата. В страна, която не може да въведе ред и правила, се случва това, което става в спорта в момента. Така съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира футболните войни в ЦСКА. По думите му политиката гледа на феновете като на избиратели, които трябва да бъдат убедени да гласуват за определени партии.

По темата за оставката преди ден на британския политик и гласовит привърженик на излизането на Великобритания от ЕС Найджъл Фараж, Каракачанов заяви подкрепа за избора му. Той уточни, че в България няма подобна практика за напускане след постигне на определени политически цели.

Той смята, че референдума на Обединеното кралство е част от спора каква обединена Европа искаме да видим. "Ако Европа иска да е федерална държава трябва да има армия, за да тежи на световната сцена”, уточни той. Според него е поставен въпросът за това дали Европа ще се развива като рай за бюрокрацията или ще бъде управляване от суверенните държави.

 Председателят на Патриотичния фронт коментира и атентата на истанбулското летище “Ататюрк”. Според него това е резултат на политиката на турския президент Ердоган в Близкия Изток и опитите му да сложи ръка върху енергийни ресурси.

По думите му България като съседна държава също е застрашена, но службите за сигурност са наясно със ситуацията.