Красимир Янков: Корнелия Нинова няма да изкара 4 години начело на БСП
Отстранила го от Изпълнителното бюро заради личен конфликт
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 11
    9
Красимир Янков
Снимка: Ладислав Цветков

Ще бъде ли след 4 години Корнелия Нинова председател на БСП? Не мисля, че ще има толкова дълъг живот това ръководство, защото един ръководител трябва да обединява, а не да разделя, отговори бившият организационен секретар на партията Красимир Янков, който беше отстранен от Изпълнителното бюро на пленум през уикенда.

„Мотивите й са лични. Това беше един разговор между мен и Корнелия Нинова, все пак някакви аргументи трябва да изложи пред мен, 1 година работихме заедно, минахме една кампания – президентските избори и още една – парламентарните избори (…) Само лични причини – аз знаят и тя знае. Едостранно е отношението, аз нямам личен конфликт с Корнелия Нинова”, обясни Янков.

БСП изключи от оперативното си ръководство петима депутати (ОБНОВЕНА)Това са Красимир Янков, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов и Весела Лечева

Според него вероятно Нинова смята, че като отстранява някои от разпознаваемите членове на „червеното” ръководство се освобождава от зависимости. Депутатът посочи, че преди година я е подкрепил, защото и сам като кандидат за председател е настоявал за промяна вътре в БСП.

Какъв е резултатът? „За съжаление, общото усещане е, че няма да се чува различното мнение от това на Корнелия Нинова в Изпълнителното бюро”.

По темата „ЦУМ-гейт”, Янков беше категоричен: „Не мисля, че БСП трябва да се превръща в трибунал”. По думите му при изключването на Георги Гергов от ръководството не е бил изказан нито един „аргумент срещу социалиста Георги Гергов”.

  • 11
    9
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре