Предлагаме да постигнем национално съгласие по тема бежанци. Тема „бежанци” е тема за национално съгласие. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

БСП предлага всички политически сили да спрат да се заиграват заради опасността пред България. „Да се обединим, че поставяме националния интерес на първо място и всички парии в парламента да застанем зад тази позиция. Трябва да спрем слугинажа пред европейските институции и пред Меркел”, призова Нинова.

Левицата иска свикване на специално заседание на Народното събрание по темата за бежанците и нелегалната миграция и изслушване на всички министри, на премиер, на всички служби.

Ревизия на НСО заради джиповете

„Ще предложим на новоизбрания президент Румен Радев, когато встъпи в длъжност, да направи ревизия на НСО”, заяви Нинова във връзка с разкритието на bTV, че скъпи джипове на горските стопанства се използват от гардовете на властта и лично от премиера Бойко Борисов.

„Да влезе Сметната палата в президентството и да провери тази служба“, коментира лидерът на БСП и допълни, че отново се увеличава бюджетът ѝ. „По време на приемането на Закона за НСО ние бяхме против и напуснахме зала, т.е. последователни сме в исканията си“, каза Нинова.

Тя посочи, че в БСП са научили, че още две коли са поръчани за нуждите на НСО.