Корнелия Нинова: ГЕРБ и ПФ не се разбраха за постове и влияние
От БСП стоят твърдо зад идеята за предсрочни избори, тъй като смятат ресурса на настоящото Народно събрание за изчерпан
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 6
    4
Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

„От вчера до днес ГЕРБ и Патриотичният фронт не можаха да се разберат за постове, влияние и министерски кресла”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод решението на ГЕРБ да не подкрепи създаването на кабинет.

„Ние подкрепихме предложението на ПФ минималната пенсия да стане 200 лв. и да се преизчислят всички пенсии по нов коефициент. Това не е популистки ход и не за първи път го правим”, категорична е Нинова.

Лидерът на БСП изтъкна, че вчерашната заявка за подкрепа от страна на премиера Бойко Борисов е противоположна на днешното решение на партията. От ГЕРБ изтъкнаха като причина именно предложението за увеличение на минималната пенсия.

Цветан Цветанов: ГЕРБ няма да участва в създаването на кабинетПовод за решението на групата стана обсъждането на Бюджет 2017 и предложението на Патриотичния фронт минималната пенсия да бъде вдигната на 300 лв.

Те и вчера знаеха за това предложение за пенсиите. То е внесено преди 10 дни. Обсъждано е в бюджетна комисия, те знаят позицията на ПФ каква е и въпреки това вчера казаха „Да”, припомни Нинова.

„Не можаха да си разпределят властта и затова тръгват на предсрочни избори”, смята тя.

От БСП повториха, че стоят зад идеята да се проведат предсрочни парламентарни избори, защото настоящото Народно събрание е изчерпано като ресурс.

  • 6
    4
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре