Нападките срещу мен и БСП по случая с приватизацията на „Техноимпекс” са единствено политическа атака, целяща смачкване на опозицията. Това коментира Корнелия Нинова в студиото на „Лице в лице”.

Тя посочи, че органите, които трябва да кажат има ли престъпление или не, са прокуратурата и съда, а преди ден главният прокурор в направил оценката, че сега или се иска справедливост, или политическа разправа.

Миналата година ДАНС, по искане на премира Борисов, се занимава с „Техноимпекс”, веднага след избирането ми за председател на партията. И те казват, че няма престъпление, няма неизгодна сделка и няма ощетяване на държавата, обясни Нинова.

По думите й Борисов използва ДАНС и въпреки, че „истината е ясна” той „пуска шайкаджиите да лъжат и манипулират и да разнасят документи”.   

Председателят на БСП посочи още, че стилът на лидера на ГЕРБ е да изчисти опозицията и да се смаже опонент, който критикува.

Самата Нинова научила вчера, че е проверявана и не е била викана за обяснения.

„Мислете ли, че ще седна да отговарям на Десислава Атанасова. Слагам край. Краят е следния – всичко, което има да казва и показва, да го носи там, където се решават нещата – в прокуратурата и съда. Там да го носи и ще се видим там като ме призоват. Знам, че това им е целта – да омаскарят опозицията”, заяви тя.

По повод 70-те хиляди долара, платени за приватизацията Нинов заяви, че ги е платило дружеството „Техноимпекс 98”, а не физически лица.  За пълномощните от Зимбабве тя обясни, че хора, които са били служители са искали да участват в приватизацията и не са можели да бъдат в България по това време.

Лидерът на левицата се обяви за обща стратегия и загърбване на различията по тема здравеопазване и взимане на бързи и конкретни решения. „ Ние предложихме краткосрочни мерки – временна забрана за лицензиране на нови болници, защото докато прокуратурата проверява всичките данни за частните болници ще минат години и проблемът ще се мултиплицира.  Втора мярка – да пререгистрираме болниците. Да променим НК и  да впишем реекспорта на лекарства, както и да се преизчислят пътеките”, обясни тя. 

По темата с вота на недоверие към властта Нинова обясни, че предстоят още срещу с ДПС и няма отстъпление. За нея най-подходящото време за това е януари 2018 г.