„Управлението на втория кабинет на Бойко Борисов бих определила като „страшно”. Той е на власт втори мандат благодарение на добро медийно поведение, внушения и манипулации. Борисов до голяма степен е медиен продукт”. Това обяви в предаването „Тази неделя” лидерът на БСП Корнелия Нинова.

През изминалата седмица от левицата поискаха оставката на кабинета заради лошото представяне на номинираната в последния момент Кристалина Георгиева в надпреварата за поста генерален секретар на ООН. БСП ще направи опит да внесе и вот на недоверие към правителството на тема външна политика. Водим преговори с ДПС и АБВ, те настояват за вот на недоверие за цялостна политика, ние сме склонни, уточни Нинова.

Тя обяви, че скандалът в парламента в петък, предизвикан от БСП, не е предизборен, а е предизвикан от фатално грешните решение на кабинета „Борисов 2”. Освен решението за смяна на кандидата ни за ООН друго фатално решение било прието постановление за бежанците, с което общините са задължават да плащат здравните им осигуровки. Според нинова и за двете решения е има външен натиск.

Според лидера на БСП Бойко Борисов обяви, че ще подаде оставка, ако кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева не победи на първия тур, за да мобилизира твърдото ядро на партията. Проучвания показват, че дори симпатизанти на ГЕРБ не биха гласували за Цачева, уточни тя.

В нощта на изборите Корнелия Нинова ще обяви дали подава оставка като лидер на БСП, ако резултатите на кандидата на партията ген. Румен Радев не са добри.

Тя обяви, че БСП не преговаря с нито една партия за подкрепа на първия тур на изборите. За втория тур ще се обърнем за подкрепа към всички български граждани, защото само нашата кандидатпрезидентска двойка – Румен Радев и Илияна Йотова, предлага промяна, обяви още Нинова.