Няма сериозна причина и основание за сваляне на новините на турски от ефира. Това каза пред Дарик лидерът на НПСД Корман Исмаилов. „Нека да отидат в БНТ2, нека да се разшири форматът, да се вкарат повече културни предавания", но да бъде на национално, а не на регионално ниво”, подчерта той.

Програмата на БНТ2 се прави от регионалните ТВ центрове, но е обща и се излъчва в цялата страна. Отново днес в същото радио Красимир Каракачанов от ВМРО заяви, че няма против да се излъчват новини на турски език в регионалните ефири, където има турскоговорящо население.

За "идея" за преместването на емисията от БНТ1 (където се излъчва от близо 15 години) намекна и вицепремиерът Румяна Бъчварова.

Самият Исмаилов заяви, че общата позиция на Реформаторския блок е против снемането на новините на турски, като той допълни, че не вижда опасност от подобна стъпка.

Другият Исмаилов

Лидерът на НПСД обясни, че ако премиерът Бойко Борисов реши да освободи зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, трябва да каже защо. „Ако има един качествен аргумент, сериозен, ние бихме го приели”, обясни депутатът от РБ.

Патриотичният фронт реагира остро срещу назначението и се наложи на късна вечерна среща преди дни Бойко Борисов да изяснява с Валери Симеонов и Красимир Каракачанов какви са техните съображения и дали ще доведат до оттегляне на подкрепата за правителството.

„Ако се окаже, че правителството зависи от гласовете на тази ксенофобска, антитурска, антиромска, антимюсюлманска част на Патриотичния фронт, това е проблем, първо за партия "Свобода и достойнство" и после проблем на коалиционното споразумение на Реформаторския блок", категоричен беше Исмаилов.

Ако неговата партия не получи сериозни аргументи и то на ценностна основа, може да замрази членството в Реформаторския блок, „което би означавало нарушаване на основни принципи от коалиционното споразумение, това значи оттегляне на подкрепата и излизане от коалиционното споразумение”, предупреди Исмаилов.

  • Горанов прави регистър на банковите сметки на българите
  • Българите дават средна оценка 3,70 на кабинета „Борисов 2.0”
  • Вицепремиерите отчетоха единомислие и действащ механизъм
  • ДПС иска нови детски градини и в ромските квартали
  • Строго пазената програма на кабинета "Борисов 2.0"
  • ГЕРБ отново отвори въпроса за задължителното гласуване
  • Остри декларации и намерения за оттласкване от дъното в първия работен ден на НС
  • Кабинетът проверява ЕРП-тата за отчитането на тока (ОБНОВЕНА)
  • Павлова: Има риск за 25 от проектите по ОП "Регионално развитие"
  • Дончев: ОП "Регионално развитие" ще бъде пусната до месец