Категорично не приемам мотивите за изключването ми от ДПС. Това заяви Нуридин Исмаил, кмет на Хитрино, по повод  решението на Централното оперативно бюро, съобщи „Фокус”.

„Изключването го приемам, това е Централно ръководство, по такъв начин са видели нещата, но категорично не приемам мотивите. Едното силно се разминава с другото. От партията ме изключват за неща, които са измислени и са свързани с управление на средства, за които аз отговарям пред други институции“, заяви Нуридин Исмаил.

Той посочи, че във връзка с възстановяването на село Хитрино, пострадало от взрива на жп гарата през декември 2016 година, досега са харчени основно средствата от БЧК и от Социалния фонд. „Нека да попитат ръководството на БЧК дали тези пари са харчени съобразно решенията на Обществения съвет и какви са ни отчетите“, каза Нуридин Исмаил.

Той посочи, че от набирателната дарителска сметка на Община Хитрино са изхарчени много малко средства основно за обезщетение и лечение на хората, пострадали най-много от взрива, но винаги с решение на Обществения съвет. Нуридин Исмаил добави, че за него е необяснимо да се излиза с толкова обидни аргументи. „Не приемам обвинения нито като прозрачност, нито за бързина, нито за адекватност, аз съм доволен от всичко онова, което успяхме да свършим досега, и от екипа си, и от Обществения съвет и няма напрежение в селото, ако има един двама в бизнеса, които не са си застраховали имотите и на тях аз няма как като кмет да помогна, ако това са хората, които са се оплакали си е техен проблем и ако някой им е обещал да им помогне“, заяви Нуридин Исмаил.

Той каза още, че не може с лека ръка да се хвърлят толкова големи обвинения. „Това са пари, дадени от хората от държавата и от общините, не може с лека ръка да казваш "там стават някакви неща", без въобще да си в течение на случващото се“, каза Нуридин Исмаил. Той посочи, че заради съпричастността и добротата на всички, дарили средства за Хитрино, не е жалил време, за да бъдат хората в течение на разходването им. „Няма да позволя това да са грозните сцени и грозните мотиви, ако някои хора искат политически да се разправят с мен“, каза Нуридин Исмаил. Той посочи, че утре ще даде специална пресконференция.