Крайно време е ръководството на БСП да си отиде, предстоящият конгрес е преломен. Това каза в предаването „120 минути” депутатът от БСП и кандидат за лидер на партията Кирил Добрев.

„Или БСП ще стане модерна социалистическа партия, адекватна на 21 век, или ще остане далеч в миналото и с годините нейните резултати ще намаляват”, посочи Добрев.

Никога по никакъв повод не съм се възползвал от политиката, за да правя личен бизнес или да трупам лични дивиденти, категоричен беше още той.

„Политиката не ми е професия. Имам живот и извън политиката. Не се срамувам, че съм останал тук, че съм се занимавал с бизнес и съм издържал семейството си”, изтъкна още той.

По думите му не е важно просто лицето, а политиката, която се прави. „И децата знаят, че сме партията на техните баби и дядовци, че са „някакви комунисти” и това е нещо лошо”, поясни той.

„От почти 2 години БСП въобще не говори за властта. БСП трябва да прави коалиции и да участва във властта само като партия, която е спечелила изборите”, подчерта той.

Добрев изтъкна, че му се иска днес БСП да е партията на прогресивното поколение, което е избрало да живее и да работи в България.

Добрев беше категоричен, че никога не би преминал в АБВ.