За приемането на дълга се създаде мнозинство на келепира. Омешаха в името на едни пари. Това заяви в „Лице в лице” Нидал Алгафари. Румен Леонидов обаче не се съгласи с тези думи и посочи, че всички икономисти и финансисти са посочили, че заемът е нужен и е нормално повече партии да гласуват за него.

„Това, че българинът не е свикнал да взема заеми е остатък от социализма, който рано или късно трябва да се изживее”, посочи Леонидов. „Как ще стане промяната в пенсионната област, ако няма пари”, затова и АБВ подкрепиха, коментира той рязката промяна в решението на партията на Георги Първанов за дълга.

Според Алгафари промяната в позицията на АБВ е продиктувана именно от Първанов и заявеното от него решение да подаде оставка е „небивал цирк”. „Хората му не правят нищо без негово съгласие. Той трябва да прегледа дори точката и запетаята. Първанов е казал да гласуват заема”, допълни политическият ПР, който известно време подкрепяше и работеше за партията.

Леонидов се съгласи с тези думи и подчерта, че става дума въпрос за „зле поставен спектакъл’. Той коментира и критичният доклад на Европейската комисия за банките. „В момента се правим на глухи, слепи и леви. Знае се, че има банки пирамиди”, подчерта той и попита шефовете на банките имат ли имунитет и защо не ги арестуват.

На това Нидал Алгафари отговори, че всеки банков шеф има по едно тефтерче, затова е по-добре да не ги арестуват.

Вижте целия разговор във видеото: