Каракачанов обяви готовност да вземе мандата
И да предложи работещ и професионален кабинет
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 5
  • 0
    6
Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Красимир Каракачанов е готов да вземе третия мандат и да предложи работещ и професионален кабинет. Това обяви съпредседателят на Патриотичния фронт, след края на консултациите при президента Росен Плевнлиев.

В същото време той заяви: „Не сме претендирали за никакви министерства. Политическото участие на нашите лидери във властта не е от значение. За нас е важно да има програма за управление на следващото българско правителство, да бъдат очертани ясните приоритети пред нацията и да има програма за управление. Не е важно дали котката е черна или бяла, а дали лови мишки. Дали аз ще бъда министър е най-малкото, което има значение за бъдещото управление на България”.

По-рано на консултации при държавния глава бяха представители на парламентарната група на Български демократичен център. След разговорите те пък обявиха, че са готови да посочат кандидати за всеки министерски пост.

БДЦ готови с предложения за всеки министерски постВсе още не знаели как ще гласуват за ново правителство

„Ако другите две политическо формации не успеят да направят правителство потвърдихме нашето намерение да вземем третия мандат и да предложим на обществото работещ професионален кабинет”, каза Каракачанов след два часа дискутиране.

Каракачанов посочи още, че не са получавали програма от ГЕРБ и Реформаторския блок. „Надяваме се да я видим, защото и на нас ни е любопитно за какво става дума, за да може да преценим до колко то съвпада с нашите виждания”, обясни той.

„Мога да кажа, че разговорът беше много конструктивен. Президентът си беше направил труда да прочете нашата програма и констатира някои точки от програмата, които съвпадат с неговите виждания по отношение на средния и дребния бизнес, на ревизията в енергетиката”, обясни той.

Докато вървяха консултациите вътре, пред сградата на "Дондуков" 2 млада жена се самозапали.

Жена се самозапали пред президентствотоТя е с 90% изгаряния и е настанена в шокова зала в „Пирогов”

Каракачанов призна, че инцидентът е съкратил времето на срещата им с президента, но пък е повдигнал въпроса какво предизвиква хората да се самозапалват. Според него причина за това е сегашният политически модел: „Не може поредните или следващите управляващи да бъдат толкова безчувствени към проблемите на хората, свързани със социалната сфера, безработицата, ниското заплащане, лошото здравеопазване, емиграцията на младите. Общата констатация е, че така повече не може да продължава”.

  • 0
    6
Още по темата
5 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре