Да бъде намесвано ДПС в организация на ултраси и футболни агитки, които да извършват погроми срещу малцинствата, е шизофренно, заяви в предаването „Тази сутрин” на bTV депутатът от ДПС Камен Костадинов по повод размириците в „Орландовци” и Гърмен.

Според него няма ДПС да бъде обвинявано, че подклажда футболните агитки, защото ултрасите обикновено скандират срещу ДПС.

Костадинов отрече категорично думите на депутата от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов, че е бил забелязан в „Орландовци” по време на конфликтите в квартала.

„В „Орландовци” не съм бил с години, в тези дни бях в чужбина”, подчерта депутатът, който нарече Атанасов клеветник.

Костадинов припомни, че при полицейската акция в „Орландовци” над 20 души са арестувани, но нито един не е местен жител.

„Въпросът е защо са там, дали представляват себе си и дали някой не ги използва за постигане на определена цел и дали това, което се случва, обслужва определени политически сили”, изтъкна Костадинов.

Според него решението на проблемите в „Орландовци” и Гърмен е силна държавна политика.

Той коментира, че няма информация Делян Пеевски и ДПС да влизат в ръководството на „Левски”.

„Нямам такава информация нито в качеството ми на част от ръководството на БФС, нито в качеството ми на човек от ДПС, нито в качеството ми на приятел на г-н Пеевски”, подчерта той.

„Това е спекулация, отново се търси създаване на напрежение, на грешен образ”, допълни Костадинов.

Адвокатите обикновено представляват различни клиенти, отбеляза той по повод твърденията за адвокат Александър Ангелов, който влезе в управата на „Левски” и е спряган за приближен до Пеевски.

„Не търсете заровено кучето там, където то не е”, призова депутатът от ДПС.