Какви са посланията от работното посещение на Ангела Меркел?
Германският канцлер разговаря вчера в София с премиера Бойко Борисов
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 14
    2
Бойко Борисов, Ангела Меркел
Снимка: Ладислав Цветков

Германският канцлер Ангела Меркел беше на работно посещение в България вчера и разговаря с премиера Бойко Борисов. Официално тема на разговорите  бе българското европредседателство.

Ангела Меркел пристигна на работно посещение в София (ВИДЕО И СНИМКИ)Официално тема на разговора ѝ с премиера Бойко Борисов е българското европредседателство

Това посещение беше изненадващо, поне за нас журналистите, коментира в предаването „Тази сутрин” международният редактор на bTV Кристина Баксанова.

Според нея ключовите послания от брифинга на германския канцлер са: Германия ще продължава да подкрепя България за газовия хъб и за присъединяването към Шенген, и ще продължи да лобира за еврофондовете, както и да ги финансира.

Ангела Меркел: Германия ще продължи да работи на страната на БългарияБългария е сред най-дисциплинираните държави в ЕС, с най-нисък външен дълг, бюджетен излишък, ръст на икономиката 4%, 6% безработица, повишаване с 10-12% на доходите, отчете премиерът Борисов

Ангела Меркел посети в София, ден преди решаващите преговори за създаване на правителство във Федералната република. Днес социалдемократите трябва да кажат, дали ще участват в широка коалиция, от което зависи сформирането на кабинет.

Възможно е да се стигне и до нови парламентарни избори в Германия.

  • 14
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре