Вероятно ще има коледни добавки за пенсионерите, но колко ще са те, за кои групи ще са и кога ще ги получат е въпрос, който предстои да бъде уточнен. Това каза в Лозница министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Той каза още, че в бюджета за следващата година ще има малки стъпки за увеличаване на минималната работна заплата. „Важно е да направим онези стъпки, които да ни дадат възможност в края на мандата да изпълним онова, което е записано в програмните документи - 450 лв. минимална работна заплата, коментира министър Адемов, цитиран от БТА. Според него дори 450 лв. са малко, но в крайна сметка „трябва да сме реалисти и да не очакваме чудеса, включително и в следващия бюджет”.

Според Хасан Адемов е важно да не се допуска финансово дестабилизиране по никакъв начин и да се създадат възможности за поне малко подобряване нивото на социална защита. По думите му социалната защита по време на управлението на ГЕРБ е била на заден план. Каквото и да направи това правителство в областта на социалната политика, то ще е повече от това, което е направено през последните четири, смята министърът.