Екипът от подуправители на БНБ положи клетва в парламента. Новият екип на централната банка е част от стария на Иван Искров.

Димитър Костов е на чело на „Банков надзор”, Нина Стоянова поема „Банково”, а Калин Христов остава на „Емисионно”. По време на дебатите в пленарна зала предложеният екип не събра достатъчно подкрепа, като някои депутати казаха, че така се сменя шапката, но не и тялото. Въпреки това, основно с гласовете на ГЕРБ и ДПС, тримата бяха преизбрани

Според Радев изборът на такова ръководство ще даде така необходимия сигнал за приемственост по поддържането на финансовата стабилност в страната. Той допълни, че избирането на Димитър Костов има ключово значение. „Възстановяването на репутацията и доверието в БНБ не е възможно без подходяща кандидатура”, допълни още Радев.

Въпреки че екипът на Димитър Радев вече е ясен, напрежението в пленарната зала не стихна. По време на клетвата на новия екип на БНБ, залата демонстративно напуснаха Реформаторският блок, БСП и Патриотичният фронт, несъгласни с новия управителен съвет.