Лидерът на партия РЗС Яне Янев, който беше назначен за съветник на премиера Бойко Борисов, делегира своите публични, организационни и административни функции в партията на заместник- председателя Радослав Танев, съобщиха от пресцентъра на политическата сила.

В официалното съобщение консерваторите не крият задоволството си от влизането на Янев в екипа на Бойко Борисов. Те изразяват убеденост, че партийният лидер „ще отговори подобаващо на предизвикателствата и ще реализира успешно ангажиментите, които е поел пред премиера и държавата”.

Н

апомня си и че през цялата си политическа кариера „Янев е доказал както професионалните си качества в защита на българските граждани и държавния интерес, така и личната си решителност в борбата с корупцията на всички нива, за което многократно е получавал международно признание и съдействие”.

По време на немалка част от кариерата си в РЗС, нейният председател имаше сложни отношения с ГЕРБ, които варираха от партньорство до обвинения в корупция на високо ниво. Така през 2010 г. Яне Янев извади документи, които забъркаха в имотен скандал тогавашния силов министър Цветан Цветанов, а година по-късно тръгна на президентски избори с обещанието, че ще уволни Бойко Борисов.

По-късно обаче ГЕРБ и РЗС отново се сближиха.

От официалното съобщение се разбира, че Яне Янев „поради характера на работата му той ще ограничи в максимална степан публичните си изявления”.