Бившият телевизионен водещ Николай Бареков пое курс към коалиция с ЛИДЕР, политическата формацията на противоречивия бизнесмен Христо Ковачки, който има сериозни интереси в енергетиката и притежава немалка част от мините в страната.

Това стана ясно от думите на водача на „България без цензура” при регистрацията на партията в ЦИК. След като внесе 7777 подписа за участие в предсрочните парламентарни избори, Бареков обяви, че „след 5 октомври ще бъде министър-председател”.

„Ще правя агитация при българските миньори и Николай Бареков ще спечели всички гласове на миньорите в България и отсега го казвам, който миньор гласува за Бареков, ще получава възможност да си заработи заплатата и ще го пенсионираме рано”, заяви Бареков в понеделник, в деня на професионалния празник на миньорите.

„В момента има миньори и по на 60 години, които копаят в рудниците. Аз ще ги пенсионирам, когато е първа категория труд”, заяви Бареков.

По думите му, „ще има кредити за техните предприятия, ще има европейски фондове, ще се копае под земята мощно за въглища, ще се разраства българската енергетика, ядрени мощности, нови ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове и всякакви съоръжения за производство на енергетика”.

„Три отрасъла поставяме в основата на нашата политическа програма – земеделие, туризъм, енергетика и към това, ако прибавим една лека промишленост мисля, че държавата ще я оправим за много кратък период от време”, каза Бареков.

Той обяви, че ГЕРБ и ДПС няма да управляват заедно в следващия парламент и това нещо ще се случи, благодарение на ББЦ.

По този повод новият политик заяви, че кафе не пие с никого, освен с Кънчо Филипов, Румен Йончев, Драгомир Стефанов, но добави, че „след малко ще пием кафе и с още партии, които искат да се присъединят към нашия съюз”.

„Неслучайно се спряхме на колегите от „ЛИДЕР”, защото те държат тези ценности, които държим ние. Трябва да има български бизнес, затова трябва да налеем пари в българската икономика. Ще има работни места за миньори, лекари, багеристи, учители, а не работни места за поредните чиновници”, каза още Николай Бареков.

Той заяви, че ще оглави битката в Пловдив и Варна, а 25 МИР в София най-вероятно ще поеме зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. „Доколкото знам Борисов се готви да идва в Пловдив, така че бих го поканил и го чакам в Пловдив да проведем лидерския двубой”, каза бившият журналист.

Като срамни Бареков определи думите на лидера на ГЕРБ, че поне 10 зам.-министри ще бъдат мюсюлмани, защото, според него, Борисов си е позволил да раздели българския народ на мюсюлмани и немюсюлмани.

Той припомни, че преди това председателят на ГЕРБ разделил народа, като „лош и добър генетичен материал, след това прати младите да пасат овце”.

„Това е поредната простотия в стил бившия вожд. Борисов още не е взел властта, а раздели българската нация”, добави Бареков.

  • Радан Кънев готов за премиер
  • Румен Петков: Силното решение беше управление на ГЕРБ и БСП
  • Борисов може да върне мандата
  • Андрей Райчев: ДПС повече няма нужда от Пеевски
  • Резултатите от изборите няма да бъдат касирани
  • Цецка Цачева е под влиянието на емоция – няма време да се отдаде на чувствата си
  • Кои са осъдените за търговия с гласове на последните избори
  • ВКС отхвърли всички искания за касиране на изборите
  • Реформаторите за час сближиха позициите си с ГЕРБ
  • Бареков с най-скъпа ТВ и радио агитация