Изборът на нов енергиен министър се отлага за следващата седмица
Това реши днес Коалиционният съвет
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Министерски съвет
Снимка: БГНЕС

Изборът на нов енергиен министър се отлага за следващата седмица. Това решиха на Коалиционен съвет ГЕРБ и Обединените патриоти.

Те ще изчакат заседанието на парламентарната енергийна комисия и комисията за конктрол на спецслужбите, които да изяснят обстоятелствата около сделката за активите на ЧЕЗ. Заседанието ще е в четвъртък, поканен е и представител на президентската институция.

Румен Радев: В сделката за ЧЕЗ става въпрос за скрито придобиване на дружествотоПрезидентът обмисля да свика КСНС по темата

Едва тогава Коалиционният съвет ще вземе решение за оставката на Теменужка Петкова и евентуално за нов енергиен министър.

Премиерът Бойко Борисов е разговарял по телефона чешкия си колега Андрей Бабиш, за да поиска информация за сделката.

ГЕРБ и Обединените патриоти се събраха чак днес на Коалиционен съвет след оставката на Петкова, защото очакваха премиерът Бойко Борисов да се върне от чужбина.

Петкова подаде оставка в петък, след като стана ясно, че познава от 20 години Гинка Върбакова, която купува активите на ЧЕЗ в България.

Гинка Върбакова пред bTV: Продажбата на ЧЕЗ не изисква одобрението на КЕВРПо думите й министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова е "приятелка и позната", но не е знаела за намеренията на „Инерком” да купи бизнеса на ЧЕЗ в България

Квотата за нов министър на енергетиката е на ГЕРБ.

Спрягат се три имена – на Жечо Станков, зам.-енергиен министър, и на двама депутати от ГЕРБ Валентин Николов и Делян Добрев.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре