Иво Мирчев: „Да, България” не е проект нито на Кънев, нито на Прокопиев
Певицата Любена Нинова протестирала активно през лятото на 2013 г. и била поканена в новата партия от други протестиращи
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 3
    4
Да, България, учредяване
Снимка: БГНЕС

„Да, България” е нов проект на български граждани, които много години се опитват да постигнат целите си с граждански средства. Не е проект нито на Радан Кънев, нито на Иво Прокопиев”. Това обяви в предаването „На четири очи” Иво Мирчев, който е сред учредителите на новата партия.

Даниел Вълчев: Ако „Да, България” е начин Радан Кънев да се върне във властта – жалкоТой добави, че всеки има право да участва в политическия живот на страната

„Това са млади хора, които дълги години са се борили за граждански каузи, но нямат политическо представителство. Обединяваме се заедно зад Христо Иванов”, каза още Мирчев.

Певицата Любена Нинова, която също е сред учредителите на партията, обясни, че е била сред активно протестиращите през лятото на 2013 г.

Съратници от протестите през 2013 г. й се обадили и я поканили в партията. Решението да се включи било трудно.

Относно повдигнатите обвинения от прокуратурата през последната седмица (на Трайчо Трайков, на Симеон Дянков и на Иво Прокопиев) Мирчев коментира, че в последните години прокуратурата се използва изключително активно за притискане на неудобните – срещу хора от политиката, от бизнеса, от гражданския сектор.

Иво Прокопиев стана клиент на прокуратурата заради ЕВНИздателят определи обвинението като "честитка" от Борисов и Пеевски

За борбата с корупцията, което е обявено за основен приоритет на новата партия, Мирчев обяви, че не са набелязали конкретни далавери. Той даде пример с фалиралата КТБ, за която всички дадохме 4 млрд. лв., а синдиците, назначени след активно лобиране на Делян Пеевски, върнаха 60 млн. лв. Друг пример бил картелът на горива, от който държавата ни губела над 1,5 млрд. лв. на година.

Иво Мирчев вярва, че „Да, България” ще бъде регистрирана до предсрочните парламентарни избори.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 3
    4
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре