Ивелина Василева: Решението на ПГ на ГЕРБ е консултирано с Бойко Борисов
Никога не съм била свидетел на конфликт и противопоставяне между Борисов и Цветанов, каза екоминистърът в оставка
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
Ивелина Василева
Снимка: Ладислав Цветков

Решението на парламентарната група на ГЕРБ, че няма да подкрепят никакъв коалиционен формат в този парламент, е консултирано с лидера на партията Бойко Борисов. Това заяви в предаването „Лице в лице” по bTV екоминистърът в оставка Ивелина Василева.

„Никога не съм била свидетел на конфликт и противопоставяне между Бойко Борисов и Цветан Цветанов”, увери тя.

Възможността на това Народно събрание да излъчи стабилно правителство, което да има подкрепа и да провежда разумни политики, е изчерпана, посочи още министърът в оставка.

Тя допълни, че на днешното заседание на МС са проследили дебатите в парламента и поведението на партньорите по време на обсъждането на бюджета за догодина.

Оценката на възможността да се подкрепи правителство, излъчено от този парламент, зависеше от хода на гласуването и дебатите в парламента, подчерта Василева.

Тя отбеляза, че за ГЕРБ са неприемливи критиките на Патриотите към програмата за саниране, както и поведението им при приемането на бюджета на държавата и споровете в парламента.

Фрагментацията в НС и невъзможността да се генерира подкрепа на мнозинството би довела до зацикляне на всяко правителство, подчерта Василева.

По думите й трябва да бъде излъчено служебно правителство, което да проведе подготовката за предсрочни парламентарни избори.

Когато подадохме оставка, заявихме, че като министри на ГЕРБ в правителството на Бойко Борисов няма да бъдем членове на друг формат на Министерския съвет, каза още Василева.

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре