Министърът на транспорта Ивайло Московски обвини КНСБ в лъжа в ефира на bTV. Той бе категоричен, че „Български пощи“ няма да се приватизира и добави, че намира за нелогично поведението на КНСБ в тази връзка. Московски все пак подчерта, че вярва на президента на синдиката Пламен Димитров, но заподозря, че спекулациите се разпространяват без негово знание.

Първото невярно твърдение на синдикатите било, че дружеството „БДЖ Товарни превози“ е било на печалба. „Товарни превози“ са били винаги на загуба, отсече Московски. Той нарече поведението на КНСБ абсолютно неадекватно както по отношение на БДЖ, така и за „Български пощи“.

Разработва се нова стратегия за БДЖ, заяви още министърът на транспорта. Транспортното ведомство работи съвместно с БДЖ и НКЖИ и ще предложи стратегията да влезе в пленарна зала за решение в парламента. Като министър не съм склонен да правя реформи само в едната посока - само да съкращавам например. Склонен съм да продължа напред с реформите, стига да има механизъм, подчерта той. Министърът изрази надежда, че в следващите 5 до 8 години ще се изплатят задълженията към всички кредитори.