И ДПС нападна турския посланик
И Гьокче, и Местан настройвали България срещу Турция
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 17
    0
Мустафа Карадайъ
Снимка: БГНЕС

Няма да допуснем нито Местан, нито Гьокче да определят колко големи мюсюлмани сме, колко малки сме. Това обяви пред симпатизанти в с.Барутин лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той цитира думите на Кемал Ататюрк: „Всеки, който е против България, значи е против Турция”. „Аз ще парафразирам от днешна гледна точка: Всеки, който се опитва да противопоставя България и Турция, той е против и България, и Турция”, подчерта Карадайъ.

Това е поредно остро политическо изказване по адрес на южната ни съседка в навечерието на парламентарните избори.

Огнян Герджиков: Турция винаги е опитвала „внушения” за една или друга партияПремиерът не вижда причина за ограничаване на секциите в южната ни съседка

И ГЕРБ, и БСП, и националистите, и голяма част от десните партии под една или друга форма предупредиха за възможно вмешателство на Анкара в политическите процеси у нас, след като турският посланик се появи в клип на ДОСТ, а турски министър изрази подкрепата си за обединението на партиите на Лютви Местан и Орхан Исмаилов.

Лютви Местан: Няма турска намеса в изборитеТой нарече писмото на Доган "поредна грамадна манипулация"

По-рано днес Местан даде пресконференция, в която обяви, че няма турска намеса на изборите у нас и се създава „образ на врага”, който да прикрие нова коалиция на БСП и ДПС.

Той цитира и старо писмо на Ахмед Доган, в което нарича южната ни съседка „родината майка”.

Ахмед Доган с послание след повече от година, отправи предупреждения за турския референдум Според него може да се стигне до „трансфер на конфликтност” и конфронтация на Балканите и в Европа

От централния предизборен щаб на ДПС обявиха, че Доган не е писал нито подписвал такъв текст, а ДОСТ „изфабрикува един доста посредствен и откровен фалшификат”. Според партията подписът на показаното писмо бе съвпада с този на почетния председател.

Самият Доган преди дни в пространна декларация с елементи на философско есе коментира, че „кемалистка Турция се превръща в султанат” с референдума, който ще се проведе там на 16 април.

  • 17
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре