И Делян Добрев се явява в следствието заради "Белене"
Очаква се днес прокуратурата да го направи третия обвиняем енергиен министър заради централата
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
Делян Добрев, МИЕТ
Снимка: БГНЕС

Бившият икономически министър Делян Добрев е призован в столичното следствие по разследването за АЕЦ "Белене". Очаква се той да стане третият бивш ръководител на енергийното ведомство с обвинителен акт по случая, както вече стана ясно от изказване на прокуратурата.

Бившият министър от кабинета на ГЕРБ ще бъде обвинен в безстопанственост - по същото обвинение прокуратурата поиска имунитета му като народен представител преди месец, а Добрев сам се отказа от него.

Делян Добрев се отказа от имунитета след искане на прокуратурата (ОБЗОР)Депутатът изрази надежда да бъдат открити истинските виновници за „далаверата на хилядолетието”

Става въпрос за големи плащания към проектанта по проекта, които са продължили и след решението на парламента за прекратяване на работата.

Трима енергийни министри трябва да кажат защо е плащано за спрения проект "Белене"Георги Кадиев пита защо Делян Добрев става клиент на прокуратурата, а Асен Василев и Драгомир Стойнев - не

Тезата на ГЕРБ е, че е имало устна заповед на министъра за прекратяване на договорните отношения и плащания не са правени преди падането на първия кабинет „Борисов”, а след това най-много пари за ненужна работа са били преведени на „Парсънс” по време на управлението на БСП и ДПС.

И Румен Овчаров е с обвинение за АЕЦ „Белене”Той ще отговаря за щета от 193 млн. евро

Вчера с обвинение за „Белене” се сдоби и друг бивш министър - Румен Овчаров. Такова от преди изборите има и Петър Димитров, също ексминистър на икономиката (наследил Овчаров по време на Тройната коалиция – б.р.), както и двама бивши шефове на НЕК - Любомир Велков и Мардик Папазян.

За АЕЦ "Белене" е разпитана и енергийният министър в оставка Теменужка Петкова.

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре