Служебният министър на спорта Петър Стойчев избра за свой заместник легендарния Йордан Йовчев, потвърди гимнастикът за bTV.

Другият спортен зам.-министър ще бъде бившият баскетболен национал Иван Ценов, който беше в екипа и на предишния ресорен министър Свилен Нейков.

На представянето на екипа си в сградата на Министерството на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев обяви, че прекратява спортната си кариера във връзка с новия си пост.

„На този етап нямам амбиции да ставам министър,” коментира Йовчев и веднага уточни, че има кой да го предложи за поста, ако служебното ръководство на спортното ведомство се справи с работата си.

Той призна, че се е съгласил лесно да влезе в екипа на Стойчев, но не скри, че още не знае какви ще бъдат задълженията му. „Тепърва трябва да се запознаем, явно ще имаме съвещания. Трябва да се запознаем с това какво е направено и какво трябва да се направи,” допълни той.

„Не е трябвало толкова дълго да ме убеждават. Съгласих се в името на спорта и не мислех дълго. Ще продължавам да работя в името на спорта, независимо колко време," категоричен е Йордан Йовчев.

Той ще подаде оставка като председател на Управителния съвет на федерацията по гимнастика. Постът ще заеме досегашният му заместник Красимир Дунев.