Писмо със заплаха за живота на премиера Бойко Борисов е било получено в министерски съвет, потвърдиха от правителствената пресслужба. Става въпрос за анонимен плик със снимка на министър-председателя и куршум и букви, изрязани от вестници.

По-рано днес стана ясно, че депутатът от ДПС Делян Пеевски е получил охрана от НСО заради заплаха за убийство. Тогава главният секретар на МВР Георги Костов отрече да има данни, че и животът на премиера е в риск.

Премиерът коментира пред медиите, че „му е спокойно”, тъй като е убеден в правотата на това, което прави. "Близо 5 млрд лева не са отишли в различни посоки от контрабанда, от обществени поръчки а и сигурно на куп други места, които съм спрял без да създаде такъв обществен интерес много хора ги е заболяло", посочи Борисов.

„Още от времето, когато съм екстрадирал, задържал съм като главен секретар едни от най-големите босове на организираната престъпност в Европа, аз съм си поел кръста”, каза Бойко Борисов и призна, че това не е най-сериозната заплаха срещу него.

Той отбеляза, че на Балканите има случаи на атентати срещу министър-председатели, а у нас – срещу бивш такъв (Андрей Луканов-б.р.). Борисов обаче подчерта: „Ако някой си мисли, че ще ме уплаши, че ще спрем и ще ги пуснем пак да си правят каквото са си мислили, няма да стане”.

Той посочи, че е знаел за охраната на НСО, която е поставена на депутата Делян Пеевски: "Както и срещу Алексей Петров, ако си спомняте атентата, това са готвени или извършени събития, които безспорно, ако са успешни, трайно дестабилизират всяка една страна".

„Не бих могъл да рискувам както за него, така и за който и да е човек, да махна с лека ръка и да кажа „Нека го трепат”, посочи министър-председателят.