„Ако се приемат промените в Кодекса за социално осигуряване, това ще е най-голямата кражба след случилото се с КТБ”, заяви депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов.

По думите му предложените от финансовия министър Владислав Горанов промени в разпределянето на т.нар. „втора пенсия” са направени „потайно от парламента и ресорния вицепремиер”.

„Промените са изцяло във вреда на осигуряващите се. Това поражда тежко съмнение защо толкова много се бърза с промените и не бъдат обсъдени в широк състав от експерти”, коментира Караджов.

Според него подобна промяна ще доведе до спадане на акциите на пенсионно-осигурителните дружества.

Гроздан Караджов съзря и заговор с криминална цел. „Възможне да се понижи цената на най-голямото пенсионно дружество, за да се обслужи купувач, който да го купи на занижена цена. Нека министърът на финансите да заяви участва ли в тази покупко-продажба или не”, допълни депутатът.

Той определи предложенията на Горанов като грешни и глупави. „Предлагаме на министърът да не внася този законопроект и поне 6 месеца да се направи диагностика на проблема, а не да се бърза с решението”, каза Караджов.