С различен аршин се мери спрямо кадрите на Реформаторския блок и тези на ГЕРБ. Това обяви в интервю за предаването „Лице в лице” депутатът от РБ Гроздан Караджов по повод ареста на кмета на Перущица Ради Минчев (ДСБ).

Два месеца преди изборите това може и да е политическа саморазправа, допълни Караджов.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини вчера прокуратурата, че участва в политическа атака с обвиненията срещу Минчев.

Гроздан Караджов даде пример как се действа с провинилите се хора от ГЕРБ – подалият оставка началника на Гранична полиция Антонио Ангелов заради скандална обществена поръчка е бил назначен веднага в дирекция „Миграция”.

Той разкритикува ГЕРБ и за начина, по който се харчат парите от еврофондовете. По думите с тях е трябвало да се стимулира икономиката, а да се строят магистрали. Новите пътища още след година започват да гълтат много пари – за поддръжка, за почистване и те трябва да идват от данъци и такси, обясни Караджов. С тези магистрали ГЕРБ си вдига рейтинга – с чужда пита помен прави, коментира още депутатът от РБ.

Относно кандидат- президента на блока Трайчо Трайков той каза, че това е била единствената възможна кандидатура при всички скандали в РБ. Блокът все пак запази единството си и призовавам сега всички да се съсредоточим върху кампанията на Трайков, каза още Караджов.