Герджиков обсъжда с „Нова Република” делото срещу „Газпром”
Дясното обединение настоява ЕС да купува на единна цена
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    1
Нова република и Огнян Герджиков

Министър-председателят Огнян Герджиков обсъди с Радан Кънев, Трайчо Трайков и Петър Славов от „Нова Република” действията на българската страна по антимонополното дело на Европейската комисия срещу „Газпром”, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още преди изборите от дясното обединение посочиха, че на 13 март т.г. ЕК е приканила заинтересованите страни да дадат становище по ангажиментите, които руският газов монополист трябва да приеме. Според „Нова Република” ЕС може да купува от „Газпром” на единна цена, която е с до 50% по-ниска, а страната ни може да поиска и допълнителна отстъпка заради надпазарни практики в настоящия момент.

„Газпром“ обеща да не търси обезщетения за „Южен поток“Руският енергиен гигант заяви още, че ще промени някои ограничения в договора си с България

Министърът на енергетиката Николай Павлов информира, че в момента държавните дружества „Български енергиен холдинг“ (БЕХ) ЕАД, „Булгаргаз“ ЕАД и „Булгартрансгаз“ ЕАД работят усилено за изготвяне на детайлни  анализи на предложенията за поемане на ангажименти, които „Газпром“ внесе в ЕК.

Какъв ще е ефектът върху България от отстъпките на „Газпром“За експертите предложенията на руския енергиен гигант не са изненадващи

Възможно е след финализиране на анализите българската страна да поиска удължаване на срока за отговор, който е 7 седмици, считано от 13 март.

  • 1
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре