Задача номер едно във вътрешно-политически план е да се финализира работата по договорените преди парламентарната ваканция промени в Конституцията, обяви Цветан Цветанов от парламентарната трибуна.

Той допълни, че усилията за реформиране на съдебната система продължават с борбата с корупцията. „Промени в Конституцията са възможни само с консенсус между политическите формации. Време е да се прави разлика между евтини солови изяви на някои политици пред медиите и онези, които залагат на модерно и работещо законодателство”, каза още председателят на ГЕРБ.

„Успешен пример, който доказахме, е борбата с контрабандата и сивата икономика”, не пропусна да се похвали Цветанов. По думите му приходите са с над 2 млрд. лева в сравнение с миналата година.

„Очакванията ни през 2015 година са държавата да събере с 800 млн. лева само от ДДС повече спрямо 2014 година”, допълни още той.

Друг водещ приоритет за предстоящия политически сезон е поддържането на високо ниво на национална сигурност. „Бежанците, които минават през съседни на България страни правят тази задача първостепенна”, поясни още Цветанов.

От партията планират и пакет инициативи срещу огромната трагедия, свързана с тежките катастрофи в страната.

Местни избори 2015

„Местният вот безспорно е важно събитие, но не трябва да се натоварва със скрит пoлитически контекст. ПГ на ГЕРБ няма да подкрепи промени в изборното законодателство в последния момент", заяви Цветанов от парламентарната трибуна.

„На тези избори ГЕРБ отива, за да спечели 10-та поредна победа”, каза още той. По думите му политическият  път на партията гарантира открито управление, „за да докаже, че България може”.

„Обречени сме да бъдем единни, ако твърдим, че работим в полза на обществения интерес”, каза още Цветанов.