Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ прекрати членството на Радослав Йовков за уронване на престижа на партията. Това написа премиерът Бойко Борисов на страница във „Фейсбук”.

След гостуването на министър-председателя в студиото на bTV и въпроса на зрител от Копривщица, проверихме как местният лидер на ГЕРБ, Радослав Йовков, наема от Общината хиляди декари пасища без да има нито едно животно.

Според закона пасища се отдават само на стопани с животни. Но миналата година община Копривщица решава, че земи за паша могат да се отдават дори само при инвестиционно намерение. Така местният лидер на ГЕРБ получава земите срещу разрешение за строеж на ферма за кози, установи екипът ни.

Йовков е бил отстранен като член на партията, като премиерът уточни, че не е заемал ръководна длъжност в общинската структура на ГЕРБ в Копривщица.

„При участието ми в bTV, след зрителски сигнал, поех ангажимент да проверя случай в Копривщица за човек, който се представял за общински ръководител на ГЕРБ и получавал субсидии за пасища, без да има животни. След извършена проверка, днес Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ прекрати членството на Радослав Любчов Йовков с Решение № 99-00-ГИК-093 от 26 май”, написа Борисов.

„Членството на Йовков е преустановено на основание чл. 13, ал.1, т.2 от Устава на ПП ГЕРБ поради уронване престижа на партията и поведение, което е несъвместимо с ценностите и принципите на ПП ГЕРБ. Радослав Любчов Йовков никога не е заемал ръководна длъжност в общинската структура на ПП ГЕРБ-Копривщица, включително и „общински ръководител“, за какъвто сам се е представял. С Решение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ за общински ръководител на ПП ГЕРБ Копривщица е утвърден Генчо Дойчев Герданов. Всички опити на Радослав Йовков да се представя за ръководен служител от ПП ГЕРБ са груба манипулация и опит за заблуда на трети лица или организации”, написа още премиерът.