ГЕРБ обвиняват БСП: „Кумгейт” е с цел президентът да кадрува в антикорупционното бюро
Десислава Атанасова и Таско Ерменков изредиха работните места на близките си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Таско Ерменков и Десислава Атанасова
Снимка: bTV

Нова порция трудови биографии на роднини на политици чуха зрителите на „Тази събота” от Десислава Атанасова (ГЕРБ) и Таско Ерменков (БСП). Така разбрахме, че тя е разведена от няколко години и може би баща й е трябвало да напусне спешната помощ по време на престоя й в МЗ, а съпругата на социалиста е основала съюз на рускоезичните писатели у нас и двамата имат дъщеря, която е учила в България и сега работи в туристическа фирма.

И Атанасова (която даже беше донесла „схема” с близките си), и Ерменков бяха категорични, че принизяването на политическия разговор до работните места на членове от семейството само по себе си е абсолютно безсмислено.

Бойко Борисов се среща с депутатите от ГЕРБ заради „Кумгейт”Той ще поиска от съпартийците си, ако има други подобни случаи, те да бъдат изяснени навреме

Депутатът от „БСП за България” подчерта, че партията му не воюва нито с подалия (неприета) оставка заради „Кумгейт” Делян Добрев, нито с някоя друга личност, а битката е срещу модела, при който без конкурс се назначават лица, които след това разполагат с голям обществен ресурс. Той припомни, че не друг, а коалиционният партньор на ГЕРБ и вицепремиер Валери Симеонов първи е повдигнал въпроса за партизанщината при назначенията.

„Ние живеем в правова държава, имаме Закон за конфликта на интереси, имаме задължение всеки на публична позиция да обявява свързаните лица. Делян Добрев е подал подобна декларация и я е подавал всяка година от 2009 г. досега. Г-н Добрев е избиран многократно от тези хора, които живеят в Хасково и областта. Тези всички споменати роднини работят там от 2 години. На някой не му ли е доста странно защо този дебат е на дневен ред?”, запита Атанасова.

Румен Радев е готов да назначава директора на антикорупционния органУправляващи и опозиция се различават в идеята кой да назначава ръководството му

И даде своя отговор: „Търси се алиби не Народното събрание да избира ръководството и членовете на една нова институция”. Според Атанасова опитите да се злепостави парламентарното мнозинство обслужват тезата, че няма начин законодателната власт да излъчва тези, които след това да проверяват членовете й за корупция и затова тези кадрови решения трябва да се поверят на президента.

Още в началото на разговора двамата влязоха в сблъсък и заради неприемливите коментари и намеци на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиера от ОП Валери Симеонов в студиото на „Нова телевизия”. Думите и на двамата създадоха впечатление за заплаха към журналиста Виктор Николаев и, след силна обществена реакция, по-късно вчера се извиниха и обявиха, че не са били разбрани правилно.

Заплахи към водещия Виктор Николаев: Внимавайте, вашата колежка вече я нямаАнтон Тодоров от ГЕРБ обясни на журналиста как може „да си изяде хляба”, а вицепремиерът Валери Симеонов каза, че и за него може да се изработи един „Викторгейт”

„Ако г-н Тодоров се е почувствал уязвен, да се погледне в огледалото на своята душевна чистота, ако има такава”, призова Ерменков, като допълни, че Симеонов в качеството си на вицепремиер е в състояние да изпълни ироничната си (уж) заплаха за „Викторгейт”.

Атанасова подчерта, че Антон Тодоров не е член на ГЕРБ и беше категорична, че няма медиен чадър над нейните съпартийци. Тя, на свой ред, коментира, че е странно, че БСП държат толкова на чистотата в отношенията и обвини социалистите в натиск над журналисти през годините назад, в т.ч. и по отношение на самия Виктор Николаев.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре