ГЕРБ поискаха ремонт на Конституцията и махане на давността за приватизационните сделки за периода 1992-2017 г. Това стана ясно от пресконференция на управляващите.

Ще предложим на всички парламентарни групи да подкрепят с подписите си изменения в конституцията, свързани с проекта срещу давността за престъпления при приватизацията. Парадоксалното е, че може би ще разчитаме на подписа на участник в тази приватизация, а именно на лидера на БСП Корнелия Нинова. Това заяви Десислава Атанасова.

Преди дни депутатът от ГЕРБ и председател на правната комисия в Парламента Данаил Кирилов коментира, че в истината за приватизацията е ключът за борбата с корупцията.

„Интензивно обсъдихме всички правни възможности, повече от 5 варианта, включително и за изменения в НК и Конституцията“, обясни депутатът от ГЕРБ по време на пресконференцията.

 „Подробно анализирахме всички правно относими факти и обстоятелства във връзка с възможността за промяна в Конституцията“, посочи Данаил Кирилов.  По думите му престъпленията, свързани с приватизацията, имат специално значение за българското демократично развитие. Според него предлаганите промени в Конституцията ще дадат яснота за разпределението на огромното държавно и общинско имущество. „При това преразпределение бяха извършени множество престъпления, което води до съответните реакции“, заяви Данаил Кирилов и уточни, че въпросът с приватизацията е пряко свързан и с корупцията.