Бившият служебен премиер Георги Близнашки ще бъде консултант на ДПС в комисията, която трябва да изготви промените в Конституцията, съобщи Mediapool.

Пред електронното издание информацията е потвърдена от ДПС. bTV потърси господин Близнашки, но той не отговаря на телефона си.

Проф. Георги Близнашки е бивш депутат от БСП, който активно участва в гражданските протести срещу кабинета „Орешарски” (на БСП и ДПС), възникнали след избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

По- късно той беше сред инициаторите за събирането на подписи в подкрепа на идеята на президента Росен Плевнелиев за референдум за промяна на изборните правила.

Миналата година държавният глава го назначи за министър- председател на служебното правителство, в което за министър на правосъдието беше поканен Христо Иванов.

През последните седмици имаше задочен сблъсък между Близнашки и Иванов за промените в Конституцията. Пред „Лице в лице” тази вечер правосъдният министър обяви, че атаките на Георги Близнашки срещу предложенията за правосъдна реформа не са заради Конституцията.

Иванов отказа да каже каква точно е причината за тези атаки, но подчерта, че никога не е имал конфликт с проф. Близнашки. „Ще стане ясно за внимателните наблюдатели”, допълни той.