Ген. Атанас Атанасов: Има „герберски суджук” и с дарение за пожарната
Службите забравили да махнат Русия от списъка с опасности за сигурността
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    3
Атанас Атанасов
Снимка: bTV

Пожарникари се е наложило да си купят екипировка… която им е била дарена от Канада. Съмненията са, че парите са потънали в партийната каса на ГЕРБ, обяви в студиото на „Лице в лице” лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

По думите му става дума за 1600 костюма, по договора за които страна не е пожарната или МВР а… ГЕРБ: „Областният управител на Пловдив сега – Здравко Димитров, упълномощен от Бойко Борисов и Цветан Цветанов, е подписал договора”.

Пожарникарите влизат в огъня с бракувани униформиТе са от чужди държави и с изтекъл срок на годност за употреба

Той показа и фактури, които показват, че транспортът е бил платен от пловдивски фирми – и предположи, че става дума за спонсори на управляващата партия.

Служителите в системата на МВР излязоха на нов протестТе поискаха отново повишение на заплатите си

„Колко са парите и къде отидоха?”, запита Атанасов и коментира, че събирането на пари от хора, които едвам свързват двата края и са принудени да протестират, е „някакъв специфичен пловдивски герберски суджук” (по аналогия със скандала с депутат от ГЕРБ и организацията на партията в Добрич, които се разследват за изнудване на местни бизнесмени). Според лидера на ДСБ е възможно средствата да са отишли в партийната каса на ГЕРБ.

По думите на ген. Атанасов, хроничното недофинансиране е основна причина за демотивацията, която цари в МВР, а министър Валентин Радев не приема диалога. Лидерът на ДСБ го обвини и че грубо нарушава закона и повишава служители от системата без конкурс. Като пряк резултат от всичко това той посочи последното отвличане в София, приключило с плащане на откуп: „Хората когато не вярват на държавата и институциите, се спасяват сами”.

Без да искат, службите признали за намесата на Русия

116 страници е този доклад, имам съмнение, че тези, които са го гласували в правителството, не са го чели, защото ако бяха, нямаше да им хареса, коментира ген. Атанасов във връзка с доклада за състоянието на националната сигурност, който предизвика сериозни полемики заради включването на действията на Русия.

Лидерът на ДСБ подчерта, че вътре няма извод, че от Москва идва основна заплаха за българската национална сигурност, но е останал „паразитен текст”, посветен на хибридната война.

Русия - основна външнополитическа заплаха за България (ОБЗОР)Депутатите изразиха крайни реакции на възмущение и одобрение към доклада на МС

„Борисов има един принцип при воденето на външната политика – винаги с Меркел, никога срещу Путин”, подчерта ген. Атанасов. Според него българските служби по никакъв начин не противодействат на руските действия на наша територия и е показателно, че през последните години няма нито един изгонен сътрудник на разведката.

„Знаете ли какъв е съставът на дипломатическото присъствие на Русия в България – колкото на Великобритания, Германия и Франция, взети заедно”, отбеляза Атанас Атанасов.

Той припомни и реакцията в парламента на доклада: „Всички депутати от всички парламентарни групи тръгнаха да се кълнат във вярност на Русия”.

  • 2
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре