„Галъп интернешънъл”: Две трети от българите искат АЕЦ „Белене”
Европредседателство с по-малко протести се очаква от едва 19% от анкетираните
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    3
АЕЦ Белене
Снимка: БГНЕС

63% от българите одобряват изразената от правителството готовност да строи АЕЦ „Белене”, а 26% реагират негативно на анонса. Това показват данните от експресен сондаж на „Галъп интернешънъл” сред 800 души. Според агенцията у нас има „традиционна симпатия” към проекта за Втора атомна.

Мнозинства над 90% одобряват акциите на министерства, прокуратура, общини и други за проверки в болниците и за проблемите с чистия въздух. Искането на Корнелия Нинова за дебат в парламента по въпроса за подслушванията също среща подкрепа – 74% са „за“, а 22% са „против“. Високо се оценява и посещението на Борисов в Саудитска Арабия – 63% го адмирират, срещу 28% на обратното мнение.

Според авторите на изследването по тези въпроси има „принципно и дори инерционно одобрение”.

БАН: „Белене” е невъзможен проект… освен ако не е възможенИзтеклият междинен доклад не давал шанс на Втора атомна, защото съдържал само най-черния сценарий за нея

За сметка на това евентуалното връщане на т.нар „царски имоти” води до негативна реакция у цели 73% от анкетираните.

В навечерието на председателството

19% от пълнолетните българи пък смятат, че протестите и напрежението, характерни за последните седмици и месеци, ще намалеят по време на започващото съвсем скоро българско председателство на ЕС.

38% очакват те да останат същите като сега, а 36% смятат, че те ще се увеличат.

  • 5
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре