Новият политически проект на Радан Кънев и ДСБ ще бъде готов навреме за предсрочните парламентарни избори. По думите му процесът е дълъг и бавен, защото е трудно да се направи силен проект, който да даде на България премиер.

Българската политическа, медийна и прокурорска среда е толкова кална и отровна, че да убедиш човек да тръгне към властта,  да се захване с политика ида влезе в калта, е много трудно.

Кънев заяви, че решението на държавния глава Росен Плевнелиев да даде третия проучвателен мандат на Реформаторския блок е очаквано, а от ДСБ няма нито да участва, нито да пречат. Според него е логично трите партии, които формираха мнозинството – Атака, БДЦ и АБВ, да вземат решение дали ще носят отговорност. Големият въпрос е към ГЕРБ, каза той.

Според него поведението на Патриотичния фронт в момента е предизборно. Кънев е категоричен, че Красимир Каракачанов знае, че нямаше да им бъде даден мандата и сега си правят кампанията. „ГЕРБ искат бързи избори, за да вземат по-висок резултат. Борисов захвърля за пореден път власт, дадена му от народа, за да иска повече власт. Във властта искрено вярват само от Реформаторския блок 2 (РБ2), само те вярват, че трябва да се управлява на всяка цена”, коментира председателят на ДСБ.

Ние казваме, че власт се упражнява в името на определени цели. Имаме цел и тя е амбициозна, тя изключва да се управлява с БСП, ДПС, ГЕРБ или голяма част от РБ2. Ние ще управляваме когато достатъчно български граждани и политици подкрепят тези цели, посочи още Кънев.