Подписите на лидерите от Реформаторския блок – Николай Ненчев, Меглена Кунева, Корман Исмаилов, Божидар Лукарски и Радан Кънев са били фалшифицирани, съобщиха от Община Родопи.

В истинността на подписите се усъмняват от администрацията на общината, в която се правят консултациите за състава на бъдещия ОИК. Те са изпратили писмо до Областна дирекцията на МВР Пловдив, в което обясняват за опасения им.

Направената съдебно-почеркова експертиза доказва твърдението, че подписите под пълномощното са фалшиви, пишат от общината.  

Фалшивите парафи са били поставени под документ, който упълномощава членове от квотата на Реформаторския блок в Общинска избирателна комисия-Родопи.

Неофициално се твърди, че подписите били подправени, за да може в състава на ОИК Родопи да влезе приближено до общинския съветник Георги Цанков лице.

От Районна прокуратура-Пловдив съобщиха, че са се самосезирали по повод медийните публикации "за съмнения в подписи" и на ОДМВР-Пловдив е възложена проверка по случая.

Лукарски твърди, че е подписал

Относно казуса в община Родопи, лидерът на СДС Божидар Лукарски коментира в София, че подписът му е легитимен.

„Кметица на община Родопи, която има явно няма добри юридически познания е поискала експертиза на представителите на РБ, и моя - също, като по нейна информация експертизата е доказала, че 5-те подписа са фалшиви, след, което ни е дала на прокурор. И аз мисля да я дам на прокурор за набеждаване в престъпление. Това, което кметицата изнася в публичното пространство не е вярно”, категоричен бе Божидар Лукарски.