Европредседателството ни си търси директор, ще му дава 670 лв. на месец… или повече
Изискванията са сериозни, ресорното министерство твърди, че в обявата е посочена минималната заплата за позицията
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
Българско председателство, НДК
Снимка: bTV

Директор на подготовката и провеждането на българското председателство на Съвета на Европейския съюз се очаква да приеме заплата от 670 лева на месец. Това става ясно от обява публикувана от ресорното министерство на един от популярните сайтове за търсене на работа.

Обявата на Министерството за българското председателство е със сериозни изисквания. Кандидатите трябва да са магистри, с минимален опит 7 години, да владеят поне един от работните езици на ЕС. Изискват се също опит и познания в международните отношения, дипломация и политиките на ЕС.

Европредседателство - изисквания към директора
Снимка: bTV

Задълженията: Да следи обучението на екипа на Председателството; Да координира и подпомага логистичното и протоколното обслужване на всички събития включени в Календара на председателството. Дори ще участва в планирането на мерките за сигурност на събитията.

Европредседателство - изисквания към директора
Снимка: bTV

Докато подготвяхме този материал, обявата от сайта за намиране на работа се оказа… изтекла. А от пресцентъра на Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюзни отговориха писмено, че там била записана минималната заплата за длъжността.

На страницата на ведомството кандидатите ще прочетат друго – че работната заплата е в границите от 670 лв. до 3720 лв. За кандидат-директорите остава да се надяват, че победителят в конкурса ще получава заплата, по-близка до втората сума, а не до първата.

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре