Енергиен експерт: Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на българския премиер
По думите му общото минало на Гинка Върбакова, нейните бизнес партньори и Бойко Борисов, там където е „генезисът на бизнеса им”, сочи към това
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 3
  • 15
    3
Еленко Божков
Снимка: btvnovinite.bg

„Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на българския премиер, за съжаление”, смята енергийният експерт Еленко Божков. По думите му общото минало на Гинка Върбакова, нейните бизнес партньори и Бойко Борисов, там където е „генезисът на бизнеса им”, сочи към това.

Скандалът с продажбата на ЧЕЗ ескалира във вчерашния ден, след като премиерът Бойко Борисов заяви, че името му се свързва със сделката като част от организирана атака, която цели да свали правителството от власт.

Нов трус заради сделката с ЧЕЗ: Борисов заподозря нов сценарий за сваляне на властта (ОБЗОР)Някой иска да повтори сценария с февруарските протести отпреди 5 години, заяви премиерът

„Не приемам факта, че тази фирма „Инерком” иска да купи ЧЕЗ. Трудно е за приемане. Това означава, че зад това се крие друга собственост”, допълва Божков.

Той е категоричен, че без знанието на премиера Борисов тази сделка няма как да се случи, „особено като се има предвид посещението на Андрей Бабиш”.

По думите му в чешкия вестник „Лидове новини” преди посещението на Бабиш е публикуван материал, в който пише, че предстоящото му посещение у нас ще включва разговори за продажбата на ЧЕЗ с българския премиер.

Андрей Бабиш: Притеснен съм от новините от България, но Чехия няма намерение да анулира сделката за ЧЕЗЧешкият премиер отговори на въпроси на bTV, зададени от наша партньорска телевизия

„Най-простият начин да се спре тази сделка е една от банките да се откаже от гаранциите или добрите си намерения, които е изразила с писмо. Край, пропада сделката. Това е най-простият и безболезнен начин”, смята Божков.

„Виждате кой седи зад Гинка Върбакова, това са едни скрити капитали. Появи се името на един собственик на офшорна фирма, който е описан много добре и в „Досиетата от рая”, каза още енергийният експерт.

„Интересът за ЧЕЗ е от България, според мен. Просто трябва да се приключи този случай, няма нужда да се влиза в детайли.

  • 15
    3
Още по темата
3 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре